Tên | Conjugated Linoleic Acids Alter Milk Fatty Acid Composition and Inhibit Milk Fat Secretion in Dairy Cows. |
Lĩnh vực | Chăn nuôi thú y - Thủy sản |
Tác giả | Binh Nguyen Van, Soo-Won Lee, Yvan Chouinard |
Nhà xuất bản / Tạp chí | Asian – Australasian Journal of Animal Sciences Năm 2006 |
Số hiệu ISSN/ISBN | |
Tóm tắt nội dung | |
Conjugated linoleic acids (CLA) have positive health effects in experimental animal models. Our objective was to determine the effect of CLA supplementation on milk fatty acid composition of dairy cows. A commercial source of CLA was infused abomasally to by-pass rumen fermentation. The supplement contained 61.2% CLA; the major CLA isomers were cis/tran 8, 10, cis/trans 9, 11, cis/trans 10, 12 and cis/trans 11, 13. Four Holstein cows were used in a 4 x 4 Latin square design. Treatment was 5-d infusion of 0, 50, 100, and 150 g/d of CLA supplement. Infusion increased CLA content of milk fat from 6.8mg/g fat (zero dose) to 63.6 mg/g fat (highest dose). All of the major CLA isomers in the supplement were transferred to milk fat in a dose dependent manner. Apparent efficiency of transfer to milk fat was 22.5, 22.5, 10.2 and 26.3% for cis/trans 8, 10, cis/trans 9, 11, cis/trans 10, 12 and cis/trans 11, 13, respectively. CLA infusion had no effect on milk protein and little effect on milk yield (21.5, 20.4, 20.9, and 18.3 kg/d for 0, 50, 100, and 150 g/d CLA supplement, respectively). However, CLA infusion dramatically reduced in milk fat. On average, the content and yield of milk fat were reduced by 52 and 55%, respectively. The role of specific CLA isomers and mechanism(s) for the reduction in milk fat have not been established, although the pattern of milk fatty acids demonstrated effects were most pronounced on de novo fatty acid synthesis and the desaturation process. Overall, dietary supplement of CLA increased CLA content of milk fat, altered milk fatty acid composition and markedly reduced the content and yield of milk fat. |
- Nâng cao hiệu quả kỹ năng hoạt động xã hội cho sinh viên ở các trường đại học sư phạm
- Quản lý hoạt động đánh giá kết quả học tập của sinh viên ở trường đại học theo Chuẩn đầu ra
- ORIENTATION OF INFORMATION TECHNOLOGY APPLICATION IN EDUCATION OF NATIONAL DEFENSE AND SECURITY FOR STUDENTS IN VIETNAM
- The Importance of National Defense Education in Quality Education for College Students in Viet Nam
- National Defense Education for College Students in Viet Nam from the Perspective of Comprehensive Security
- “Nghiên cứu ảnh hưởng của mức protein và năng lượng trao đổi trong khẩu phần ăn đến khả năng sinh trưởng, năng suất và chất lượng thịt của lợn rừng lai tại Thái Nguyên” (Chủ nhiệm: Bùi Thị Thơm)
- Nghiên cứu đa hình kiểu gen EDNRB quy định màu lông trắng của ngựa ở khu vực miền núi Đông Bắc Việt Nam (Chủ nhiệm: Ma Thị Trang)
- Nghiên cứu trồng và sản xuất bột lá sắn, keo giậu, stylo và sử dụng ba loại bột lá trong chăn nuôi gà đẻ bố mẹ Lương Phượng (Chủ nhiệm: Từ Quang Trung)
- Nghiên cứu ảnh hưởng của Phar-selenzym đến khả năng sinh sản của lợn nái, sinh trưởng của lợn thịt giống ngoại và sự tồn dư selen trong sản phẩm thịt lợn tại Bắc Giang. (Chủ nhiệm: Phạm Thị Hiền Lương)
- Nghiên cứu ảnh hưởng của Pharselenzym đến khả năng sinh sản của lợn nái, sinh trưởng của lợn thịt giống ngoại và sự tồn dư Selen trong sản phẩm thịt tại Bắc Giang (Chủ nhiệm: Phạm Thị Hiền Lương)
- Hoạt động xã hội...
- Chuẩn đầu ra...
- Education; College Students; National Defense Education; Information Technology Application.
- College Students; National Defense Education; Quality Education.
- Comprehensive Security Concept; college Students; National Defense Awareness.
- National Defense Education Section; Optimization Principle; Teaching Method.
- Military Theory Teaching; College Students; Quality Education.
- Information age; National defense education; Innovation
- information technology
- fostering