Tìm kiếm theo cụm từ
Chi tiết
Tên Nghiên cứu sự tạo phức đơn và đa phối tử của L - Histidin và axetyl axeton với một số nguyên tố đất hiếm (La, Ce, Pr, Nd) bằng phương pháp chuẩn độ đo pH
Lĩnh vực Hóa - Công nghệ thực phẩm
Tác giả Nguyễn Trọng Uyển, Lê Hữu Thiềng, Nguyễn Thị Tố Loan
Nhà xuất bản / Tạp chí Tạp chí Hóa học Tập 44 Số 6 Năm 2006
Số hiệu ISSN/ISBN 0866-7144
Tóm tắt nội dung

     The stability constants of the 1: 1 ( whenver possible) complexes formed between La3+, Ce3+, Pr3+ , Nd3+ and amino acid anion L- histidinate , ion acetyl acetonate were determined by potentiometric titration in aqueous solution   (30 ± 10C, I= 0,1). The stability constants of the 1:1:1 , 1: 2: 1 complex formed between La3+, Ce3+, Pr3+ , Nd3+ and the anion L- histidinate together with the acetyl acetonate ion  were also  determined following the same experimental set up used in the study of the simple complexes. The mixed- ligand complexes turned out to be very much stronger than the simple ligand complexes.

Tải file Nghiên cứu sự tạo phức đơn và đa phối tử của L - Histidin và axetyl axeton với một số nguyên tố đất hiếm (La, Ce, Pr, Nd) bằng phương pháp chuẩn độ đo pH tại đây